We are thrilled to present the culmination of our truly collaborative, creative journey – the sophisticated style renovation on Palmer Avenue in the heart of enchanting New Orleans. This project was a testament to the harmonious interplay between historical reverence and contemporary elegance. Drawing inspiration from the city’s rich architectural heritage, we thoughtfully added on to this beautiful brick façade, seamlessly weaving its timeless character into the fabric of the neighborhood.

Upon entering, an ambiance of refined luxury unfolds, guided by a design ethos that celebrates intricate detailing and functional artistry. The interiors have been meticulously reimagined to create a fluid connection between spaces, allowing natural light to dance upon carefully curated textures and materials. The juxtaposition of classic elements with modern sensibilities is evident in every corner, from the ornate, hand-carved moldings to the avant-garde lighting fixtures that grace the ceilings. This renovation stands as a testament to the melding of eras – a tribute to New Orleans’ heritage while embracing the aspirations of contemporary urban living.

As the architects behind the design of the new cottage nestled along the picturesque shores of Lake Muskoka, Canada, our vision was to create a harmonious blend of contemporary elegance and natural beauty. The Owners first request was to keep the new cottage near the water just as the previous cottage was. Our approach was a seamless integration with its surroundings, boasting panoramic views of the tranquil lake and lush woodlands. The architecture draws inspiration from the region’s rich heritage of cottage living, incorporating traditional elements while embracing modern comforts.

However, the design process was not without its challenges, chief among them being the region’s unpredictable weather patterns. Situated in an area known for its dramatic seasonal shifts, the cottage had to be designed to withstand the harsh winters and sudden temperature fluctuations. To address this, we employed durable materials and advanced insulation techniques, ensuring the structure’s resilience against heavy snow loads and frigid temperatures. Additionally, large windows were strategically positioned to maximize natural light while maintaining energy efficiency. The result is a captivating lakeside retreat that not only captures the essence of the location but also stands as a robust shelter against the whims of Mother Nature – a beautiful escape for our client and her family.

Embarking on the architectural restoration along the revered St. Charles Avenue, we undertook a transformative journey that marries history with contemporary living. Our endeavor encompassed the deliberate demolition of the rear house, breathing an air of modernity into the space while preserving its historic essence. At the heart of the design stands a gourmet kitchen, where the culinary arts intertwine with modern functionality, creating a hub of gastronomic inspiration. The living area embraces tradition through a carefully integrated fireplace, offering a cozy sanctuary.

Responding to our clients’ wishes, we crafted an air-conditioned screened-in porch, an extension that melds indoor comfort with the allure of the outdoors, perfect for relaxation and gatherings. The bathroom, reminiscent of a luxury hotel spa, epitomizes indulgence. Our work on St. Charles Avenue embodies the delicate balance of architectural heritage and contemporary desires. It’s a symphony where the echoes of the past harmonize with the rhythm of modern living, culminating in a residence that exudes luxury, comfort, and a profound sense of home

We were presented with a challenge: a family home, ensconced New Orleans’ architectural history, but in need of modern rejuvenation.

We approached this home with a full understanding that its soul resided in its timeworn walls and echoing hallways. But we also recognized the family’s need for contemporary conveniences. In the bathrooms, our vision came alive in varied textures and materials. Where once there were old tiles and aging fixtures, we incorporated frameless glass enclosures and free-standing bathtubs resting on beautiful marble flooring.

The kitchen renovation maintained the philosophy of blending the old with the new. Retaining the home’s original high ceilings and expansive windows, we let the natural light flood into a space that now boasted state-of-the-art stainless steel appliances, crisp quartz countertops, and streamlined, yet traditional, cabinetry. The kitchen island tied in modern delights through the use of a butcher block wood counter.

This beautiful renovation celebrated the art of modern living, but also paid homage to the historical elements of the home. It is a place we hope continues in the family for a very long time!

In the picturesque setting of Historic Uptown New Orleans, we had the privilege of crafting a modern architectural gem that echoes the dreams of our esteemed, repeat client. Every beam, corner, and panel is meticulously designed to champion light, even on the constraints of a compact plot. We were also able to honor the stipulations of the zoning codes despite the ambitious program for design. We envisioned spaces that would inspire — a third-floor music room for our client’s melodic musings, a dedicated kids’ den for imaginative play, and a wrapping room that becomes the canvas for creative endeavors.

The exterior is designed to stand the test of time, requiring minimal maintenance. We integrated an elevator for ease and accessibility, ensuring the charm of yesteryears seamlessly meets the conveniences of today. Marble counters and a kitchen of dreams showcase the client’s rich taste, while spacious areas invite grand entertaining. And, as designers who value memories, we ensured spaces that would harmoniously accommodate cherished antique furniture. Through this collaborative design, we have not only crafted a home but reimagined the very definition of luxury, minimal maintenance living.

1
3
4
5

In the heart of Uptown New Orleans, our architectural journey unfolds, breathing new life into this existing Eastlake style home. Our mission to reimagine its space, refine its design, and enhance its functionality are cataloged in these photographs. The initial challenge lay in the home’s many small rooms. Our vision was to transform them into fewer, more expansive areas creating a harmonious flow that celebrates both history and modern living. We took a fresh approach to bedroom design, ensuring comfort and privacy for both parents and children.

Our redesign also thoughtfully addresses the family’s needs, creating inviting sanctuaries for rest and relaxation. To optimize functionality, we crafted a dedicated workout room on the second floor. The removal of the rear staircase allowed us to fashion a spacious and well-appointed laundry room on the same level, bringing convenience to everyday tasks. One of the most captivating aspects of this project was the restoration of the historic staircase leading to the third floor. By opening up this previously concealed treasure, we have created a space where kids can learn, play, and explore. The transformation extends outdoors, where a sparkling swimming pool awaits just beyond a narrow rear porch. This idyllic setting invites family and friends to unwind and create lasting memories.

In our journey of restructuring this project, we have not only refined the design but also preserved the charm while infusing it with the comfort and convenience of modern living. It is a harmonious blend of history and innovation, creating a sanctuary for this Uptown New Orleans family.

Having completed our client’s second home in New Orleans, they requested design assistance with a new boathouse at their summer island in Muskoka. The existing boathouse, slated for demolition, had a flat roof and bore no resemblance to the main cottage. Collectively, we devised a masterplan for the island siting the structure down the shore so not to impact views from the cottage. By aligning the new boathouse with sun angles allows our clients to enjoy both outdoor seating and beautiful sunsets over the water. The sun-filled living space on the second level, with it’s large stone fireplace, now has a more symbiotic relationship with the main cottage. A rich, cedar-lined ground floor, with it’s fully functioning boat slips, evokes the rich feeling of wooden boats once made in the area. The boathouse has become the perfect spot for the family to enjoy summer life on the water.

2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43

This new residence in Lakeview, situated on an expansive lot, perfectly caters to a growing family with our thoughtful three-floor design. With an emphasis on casual living, we created a rear-entry garage that leads to a stunning outdoor cooking area. Adjacent to this, a pool opens up to various entertainment spaces, blending indoor and outdoor living seamlessly. The drawings also feature a dedicated home office for our professional client. The dining room, a blend of elegance and functionality, boasts stylish display cabinets. The luxury kitchen is equipped with high-end appliances and complemented by an all-glass breakfast room.

This serene space, overlooking the pool, creates a leisurely connection to the kitchen through elegant glass cabinetry. Continuing on the third floor, we designed a bedroom as a perfect haven for boys, completing this family-centric home where every detail is crafted for comfort and style.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10-Vertical
11-Vertical
12
13
14
15
16-Vertical

In this Camelback renovation, we blended the charm of Craftsman style with contemporary functionality. The exterior, a faithful replication of the Craftsman aesthetic, invites you into a world where tradition meets modernity. Inside, the transformation is striking. We opened up the interiors, fostering a spacious living area that flows seamlessly, ideal this family’s gatherings and holiday celebrations. The heart of the home is the Shaker-style kitchen, featuring full-height cabinets that offer ample storage without sacrificing style. The kitchen’s design is both a nod to the past and a step into the future, equipped with modern appliances and finishes. A built-in bar adds a touch of sophistication, ensuring this space is not just a house, but a home for making memories.

The primary suite on the ground floor, complete with a home office, provides a private retreat within the home. French doors from the primary bedroom directly out to the new rear porch provide a quiet spot to have coffee in the morning. The new luxurious primary bath was created to provide our clients the escape they were looking for while in residence. Upstairs we were able to carve out three bedrooms, one ensuite and the other two, connected by a Jack and Jill bathroom. offering comfort and convenience for all guests. Throughout, pine flooring adds warmth and continuity, echoing the home’s Craftsman roots. This renovation isn’t just a building project; it’s a reimagining of space, tailored for those seeking a blend of historical charm and modern living.